26 Ekim 2021 Salı

Matt Haig

 



Matt Haig 3 Temmuz 1975 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. Hull Üniversitesi’nde İngilizce ve Tarih üzerine öğrenim gördü. Haig hem çocuklar hem de gençler için kurgusal ve kurgusal olmayan romanlar yazdı.

2004 yılında yazdığı ilk romanı “The Last Family in England”, Shakespeare’nin Henry IV. romanının kahramanlarının köpek olduğu yeniden anlatımıdır. 2006’da yazdığı “The Dead Fathers Club”, 11 yaşında babasını kaybeden bir çocuğun hikayesi.

Çocuklar için yazdığı ilk romanı “Shadow Forest” 2007 yılında yayımlandı ve pek çok ödül aldı.  “Runaway Troll”, “Echo Boy”, “The Girl Who Saved Christmas”, “Father Christmas and Me” çocuk kitaplarından bazıları. Yazarın en çok satan romanı “Noel Baba ve Ben” film için uyarlandı.

Kurgusal olmayan “Hayatta Kalma Sebepleri” kitabı Sunday Times'ın en çok satan kitabı oldu. Bunun dışında “Nasıl Bir E-Stratejiniz Yok”, “Marka Başarısı”, “Marka Başarısızlıkları”, “Marka Telif Hakkı” gibi kitaplarının sonuncusu 2021 Temmuz ayında yayınlanan “The Comfort Book” oldu.

Matt Haig romanları genellikle karanlık ve ilginç aile hayatını konu alır. 24 yaşında geçirdiği depresyonun etkileri kurgusal olmayan romanlarına yansımaktadır. “The Possesion of Mr. Cave” “The Radley’s”, “The Humans”, “The Midnight Library”, “How to Stop Time”

Kitapları 25 dile çevrildi ve edebiyat alanındaki birçok ödülün sahibi oldu.

Yazar Andrea Semple ile evlidir. İki çocukları ile Brighton, Sussex’de yaşamaktadırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder