17 Ocak 2024 Çarşamba

Laetitia Colombani


 

Laetitia Colombani  1976'da Bordeaux, Fransa’da doğdu. Nantes'te iki yıl Cinésup hazırlık sınıfından sonra, École Nationale Supérieure Louis-Lumière'e girdi. 1998 yılında mezun oldu.

Kısa filmler, ardından iki uzun metrajlı film yazdı ve yönetti: Audrey Tautou, Samuel le Bihan’ın oynadığı “A la folie… pas du tout”  (2002), ve En İyi Senaryo dalında Sopadin Genç Ödülü'nü kazanan Isabelle Carré ile Kad Merad ve Catherine Deneuve’ün oynadığı "Me stars et moi (Yıldızlarım ve Ben)" (2008).

Birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde aktris olarak rol aldı. En meşhuru 2012 yılında Florent Emilio Siri'nin yönettiği "Cloclo" adlı bir televizyon dizisidir.

Mayıs 2017'de yayınlanan ilk romanı “La Tresse (Saç Örgüsü)”, Kanada, Sicilya ve Hindistan'da farklı kadere sahip üç kadının hikayesini anlatıyor.

Saç Örgüsü, hâlihazırda sinemaya uyarlanmaktadır. Roman 36 dile çevrilmiştir. “Gezgin Okuyucular için 40. Bayrak Ödülü” , Ekonomide Kadınlar için 2017 Edebiyat Ödülü ve ilk roman için 2018 Kristal Küre dahil olmak üzere Fransa'da ve yurtdışında yirmiden fazla edebiyat ödülü kazandı.

2019 yılında, "Les Victorieuses (Kazananlar)" 'i  ve 2021 yılında “Le Cerf-volant (Uçurtma)”ı yayınladı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder